KISSAT

Marttilassa asustaa tällä hetkellä kaksi  leikattua narttukissaa. Hopean harmnaa Kita on pitkäaikaisempi asukas ja syntynyt Marttilassa, Kilpikonna-värityksinen Muru taas on villikissan pentu joka löytyi tuttujen aitan alta ja muutti Marttilaan kesyyntymään. Villipentuja tuli kaksi, toinen jäi ja toinen katosi. Nykyään Muru on niin kesy ettei siitä ikinä uskoisi sen olleen joskus täysin villi.

Molemmat Marttilan kissat ovat sekä sisä- että ulkokissoja, tilalla kissoihin suhtaudutaankin pitkälti käytännön kautta, niiden tehtävä on pitää hiiret ja rotat talosta loitolla. Yllättävän usein nämä hiirikissat kuitenkin löytyvät lasten kainalosta nukkumasta…

 

KOIRAT

Marttilan porttivahdit esittäytyvät:

Dedo on 8-vuotias dalmatialaisnarttu, koiralauman pomo. Dedon elämässä ykkösenä tulee ruoka, seuraavana rapsutus ja sitten lepo. Dedo on kaikille ystävällinen, aina vähän liian lähelle tunkeva sohvaperuna, joka palvoo ihmistä kuin ihmistä. Dedo yrittää hurmata ihmiset hymyilemällä, eli nostamalla ylähuuliaan ja paljastamalla samalla hampaansa. Näyttää kaikelta muulta kuin hymyilemiseltä.

Loco on 8-vuotias Bordercollienarttu, joka on Marttilassa aina hommissa. Viisaan Locon päiväohjelmaan kuuluu paitsi portin, myös ohikulkevien ihmisten ja tietenkin kaikkien tilan eläinten vahtiminen. Se härnää hevosten jaloissa ja ajaa lampaat ja lehmän pois jos ne erehtyvät tulemaan liian lähelle taloa. Loco tietää mihin karannut kana meni ja vahtii tarkasti vaunuissa nukkuvaa lasta.

Papu on Dedon ja jonkun kylän komeimman kaverin rakkauden hedelmä. Papun valkoisten tassujen pienet mustat pilkut  ovat todiste sen dalmatialaistaustasta. Papu on 6 vuotias leikattu narttu ja sen erikoislahjakkuus on ”laulaminen”. Pienikin ihmisen (yleensä Tuukan) ulvoma pätkä saa koiran innostumaan pitkään, ei niin sulosointuiseen kiljumiseen.

 

KISSOJEN RUOKAVALIO

Ihan pelkillä hiirillä ei Marttilankaan kissat elä. Muru ja Kita syövät Biofarmin Julius- kissanruokaa.

KOIRIEN RUOKAVALIO

Loco syö Jeppe Aktiivi –täysravintoa

Dedo ja Papu syövät Jeppe Kana-Riisiä