KISSAT

Marttilassa asustaa tällä hetkellä kaksi  leikattua narttukissaa. Hopean harmnaa Kita on pitkäaikaisempi asukas ja syntynyt Marttilassa, Kilpikonna-värityksinen Muru taas on villikissan pentu joka löytyi tuttujen aitan alta ja muutti Marttilaan kesyyntymään. Villipentuja tuli kaksi, toinen jäi ja toinen katosi. Nykyään Muru on niin kesy ettei siitä ikinä uskoisi sen olleen joskus täysin villi.

Molemmat Marttilan kissat ovat sekä sisä- että ulkokissoja, tilalla kissoihin suhtaudutaankin pitkälti käytännön kautta, niiden tehtävä on pitää hiiret ja rotat talosta loitolla. Yllättävän usein nämä hiirikissat kuitenkin löytyvät lasten kainalosta nukkumasta…

 

KOIRAT

Marttilan porttivahdit esittäytyvät:

Dedo on 8-vuotias dalmatialaisnarttu, koiralauman pomo. Dedon elämässä ykkösenä tulee ruoka, seuraavana rapsutus ja sitten lepo. Dedo on kaikille ystävällinen, aina vähän liian lähelle tunkeva sohvaperuna, joka palvoo ihmistä kuin ihmistä. Dedo yrittää hurmata ihmiset hymyilemällä, eli nostamalla ylähuuliaan ja paljastamalla samalla hampaansa. Näyttää kaikelta muulta kuin hymyilemiseltä.

Loco on 8-vuotias Bordercollienarttu, joka on Marttilassa aina hommissa. Viisaan Locon päiväohjelmaan kuuluu paitsi portin, myös ohikulkevien ihmisten ja tietenkin kaikkien tilan eläinten vahtiminen. Se härnää hevosten jaloissa ja ajaa lampaat ja lehmän pois jos ne erehtyvät tulemaan liian lähelle taloa. Loco tietää mihin karannut kana meni ja vahtii äidillisesti lasten leikkejä.

Tara on porukan kuopus, v.2017 syntynyt kauhukakara, ja hänessä risteytyvät sukunsa (mm. saksanpaimenkoira ja Amstaffi) parhaimmat ominaisuudet. Rasavilli ja aina iloinen Tara pistää Marttilan paikkoja pieniksi paloiksi ja nauttii tilasta ja lasten kanssa riehumisesta.