KINGO

Vuonna 1998 Ruotsissa syntynyt aasiruuna.

 

Kingo saapui Marttilaan vuonna 2008. Tuukka oli jo pitkään haaveillut omasta aasista ja niinpä Kingo oli Olgan syntymäpäivälahja Tuukalle. Kingo on tuotu Suomeen Ruotsalaiselta kotieläintilalta.

 

Reilun metrin korkuinen Kingo on Marttilan tilan virallinen vapaaherra, millä ei tehdä itse asiassa mitään. Kingo on siis ammatiltaan seuramies.

 

Kingon surumielisen ja vaatimattoman olemuksen takaa löytyy ihmisistä pitävä, utelias otus, joka rakastaa rapsuttamista ja rutistuksia mutta sen isoihin komeisiin korviin koskemisesta se ei pidä. Kingo on useinmiten kotieläinpihan alueella irti suorittamassa tärkeää ruohonleikkurin tehtävää. Kingoa saa silittää ja rapsuttaa, mutta toivomme että vieraat myös kunnioittaisivat sitä jos Kingo haluaa välillä olla yksin. Muistathan että poneja ja aasia lähetytään aina edestäpäin, että ne näkevät tulijan, eivätkä säikähdä tuloasi.

 

Aasi on ristiriitainen kaveri myös ääntelyssään. Tavallaan hiljainen, ei turhia kolistele, hörise tai vouhota. Mutta sitten, vaikkapa laumasta eksyessään, päästää suustaan yllättäen kovan, hönkivän, lähinnä autontorvea muistuttavan honk-honk äänen, joka kuuluu naapurikylään saakka.

 

Kingo on luonteeltaan juuri sellainen jääräpää mitä tarinoissa aasien väitetään olevan. Sitä on vaikea liikutella paikasta toiseen ellei hän todella itse halua siirtyä. On käsittämätöntä miten pienessä aasissa voi olla niin paljon voimaa.

 

Kingon paras ystävä Marttilassa on shetlanninponi Pette.

PETTE-PONI

Pette on 12-vuotias shetlanninponi, joka on pieni kooltaan mutta suuri egoltaan. Itseasiassa Pette on Pette Töpöhäntä, koska sen häntä on vaurioitunut ja jouduttu typistämään tapaturman seurauksena. Pette on Olgan lasten ratsu, mutta myös muut lapset pääsevät ponin satulaan silloin tällöin.

 

Ihmisille Pette on tosi kiltti, mutta hevoslaumassa poni käyttäytyy kun mikäkin tirehtööri. Pette kiusaa isompiaan ihan vain huvikseen ja jopa tallin isoin hevonen juoksee ponia karkuun. Pihalta löytyy yksi eläin jota Pette ei kiusaa, se on Petten uskollinen aisapari ja paras ystävä, Kingo-aasi.

CARMINA

Majodian Carmina on v. 1997 syntynyt Welsh A ponitamma, joka on tehnyt pitkän uran ratsastuskouluponina Tortolan Talleilla Artjärvellä ja viettää nyt eläkepäiviä farmilla. Carmina on todellinen prinsessaponi, joka toimii niin tilan tyttöjen ratsuna kuin talutusratsastuksessakin.